tiistai 21. heinäkuuta 2015

Sverige U16

Tromssassa on mukana myös U16-sarja, jota pelattiin ensimmäistä kertaa Turkin MM-kisoissa viime vuonna. Tuolloin mukana oli myös Ruotsi ja joukkueessa mukana Suomessa asuva Erik Hansson. Kisojen myötä Erikiltä jäi Suomen juniorileiri 2014 väliin. Samoin kävi myös Suomen U26-joukkueen pelaajille, jotka pääsivät edustamaan maatamme MM-kisoihin.

Erik edusti Suomea Salon Midsummer Bridge -kilpailuissa. Itse pelasin hieman tätä ennen hänen kanssaan Jyväskylässä, kun hän sattui olemaan lähistöllä sukuloimassa. EM-kisoissa Erik päätyi jatkamaan Ruotsin edustamista Kids-sarjassa. Joukkueessa on viisi pelaajaa, Erikin lisäksi Willem Berner, Sanna Clementsson, Castor Mann ja Alexander Sandin. Kapteenina on Per Leandersson ja valmentajana Hans-Ove Sandin.

U16-sarjaan ilmoittautui 12 joukkuetta. Irlannin joukkue kuitenkin jouduttiin diskaamaan ennen pelien alkua, sillä passientarkastuksessa paljastui, että yksi pelaaja onkin pari päivää liian vanha. Kids-pelaajan tulee olla syntynyt 1.1.2000 tai sen jälkeen. Ei siis riitäkään, että kisojen aikaan on alle 16-vuotias. Irlanti pelaa kyllä mukana, mutta se on tuomittu häviämään kaikki ottelut 12 - 0.

Erikin joukkue on aloittanut kisan hienosti. Yhdeksästä pelatusta ottelusta se on voittanut seitsemän, joista kolme maksimipistein. Tappiotkin ovat oleet niukkoja. Niinpä sarjataulukossa Ruotsi on nyt toisena vain noin kaksi ottelupistettä Ranskan takana. Neljän kärki on alle kuuden pisteen sisässä!

Keskiviikkona sarjassa pelataan vielä kaksi ottelua, jotka Ruotsilla ovat Tsekkiä ja Puolaa vastaan. Ehkäpä palkintojenjaossa klo 19 pääsemme riemuitsemaan siitä, että Suomeen päätyy Ruotsin kautta ainakin yksi mitali kisoista!

Toivotamme tsemppiä Sverige U16:lle viimeiseen pelipäivään! Kör hårt!

Kuvassa Erik vasemmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti