lauantai 25. heinäkuuta 2015

Puolan voitonjuhla

U26-junnut elättelivät vielä aamulla haaveita MM-paikasta. Ottelu Norjaa vastaan alkaa 10 impin täyspeliswingillä omaan suuntaan, mutta sitten ottelu kääntyy Norjalle ja saamme vain 1,57 VP. Ranskan voittaessa selvästi oman matsinsa olisivat mahdollisuutemme muutenkin olleet kehnot. Koululaisten voittoputki katkeaa Ruotsia vastaan. Myös tästä matsista saamme 1,57.

Viimeisessä ottelussa vanhemmilla junnuilla on vastassa Unkari. Mikään ei nyt suju. Antti ja Vesa tarjoavat hyvä seitsemän sangia. Hertta on 4-1 eikä ruutumaskikaan käy, joten menetämme 17 imppiä. Unkari saa matsista täydet pisteet. Koululaisilla viimeinen ottelu on Englantia vastaan. Myös Tatu ja Väinö yrittävät isoslammia mutta niin tekevät englantilaisetkin. Jaossa 17 Aleksi ja Hermanni löytävät hyvän 6D-uhrauksen ja TV pelaa 6C kotiin. Viimeisessä jaossa TV löytää ja pelaa kotiin vielä 6S. Koululaiset päättävät urakkansa mukavaan 15,11 ottelupisteen voittoon ja ylittävät myös sadan pisteen rajan.

Viimeisellä kierroksella huomio kiinnittyy U26-sarjan kultataistoon Ruotsin ja Puolan välillä. Puolan peli kangerteli kisan alkupuolella. Sitten he päätyivät splittaamaan huippuparinsa Jassem - Klukowski. Peli tuntuu kulkevan paremmin, kun kummassakin pöydässä on huippupelaaja. Ennen viimeistä ottelua Puola on alle kahden pisteen johdossa ennen Ruotsia.

Tilanteiden seuraamista hankaloittaa se, että osassa pöytiä on kierroksen aluksi vanhat jaot! Kisaväsymys alkoi ilmeisesti vaivata ainakin järjestäjiä. Seurauksena on, että esimerkiksi koululaisten ottelussa toinen pöytä pelaa ensin jaot 11 - 20 ja jatkaa sitten alusta. Normaalisti joka pöydässä on omat jakosarjat ja jaot voidaan pelata järjestyksessä. Tällöin vertailutuloksetkin tulevat heti näkyviin.

Ruotsi pelasi viimeisen ottelun Kreikkaa vastaan, Puola Turkkia. Molemmilla oli siis helpohkot vastustajat. Puolan ottelu päättyy ensin ja he saavat 16,66 VP. Ennen viimeistä jakoa joukkueiden pistemäärät liikkuvat parin ottelupisteen sisällä. Ratkaisu venyy Ruotsi - Kreikka -ottelun viimeiseen jakoon.

Board 20. Dealer West. All Vulnerable.
♠ 5 2
♥ J 5 3
♦ 9 8 7 3 2
♣ J 9 6 
♠ A K Q
♥ 6 2
♦ A 5
♣ K Q T 7 4 2 
Bridge deal♠ J T 9 6 4 3
♥ A K T 9
♦ Q T
♣ 3 
♠ 8 7
♥ Q 8 7 4
♦ K J 6 4
♣ A 8 5
 
Ruotsalaiset pelaavat systeemiä, jossa 1C-avaukseen on siirtovastaukset. Heidän sarjansa EW:n korteilla alkaa 1C-1H ja aikaa myöten länsi päätyy pelinviejäksi kuuteen pataan. Pohjoinen lähtee ruutua, mikä kasvattaa puolustukselle ruututikin ennen kuin risti on vahva. Toisessa pöydässä kreikkalaiset päätyvät kuuteen pataan idästä, ja puolalaiset taputtavat. Etelä lähtee ruutua, mikä antaa pienen mahdollisuuden pietistä. Käytännössä pelinviejällä ei toki ole muuta mahdollisuutta kuin juoksuttaa tikki rouvalle. Pöydästä pelataan pieni ja Puolan juhlat alkavat. Raamahuoneessa on todellakin tunnelma katossa! Ruotsi menettää jaossa 17 imppiä ja saa ottelusta 18,23 ottelupistettä.

Loppupisteissä Puolalla on 241,80 ja Ruotsilla 241,54. Jälleen Ruotsi joutuu tyytymään himmeämpään mitaliin äärimmäisen pienellä erolla. Länsinaapurimme menestys on kuitenkin hyvä, sillä kidsien pronssin ohella he saavat hopeaa sekä U21- että U26-sarjoissa. Tytöissä Ruotsilla ei ollut edustusta. 

U26:ssa siis kultaa Puolalle ja hopeaa Ruotsille. Pronssi menee Norjaan ja MM-sijoilla ovat Englanti, Hollanti ja Ranska sekä tuleva isäntämaa Italia. Suomi jää lopulta sijalle 12. U21:n paras on Hollanti, Ruotsi siis toinen ja Israel kolmas. Seuraavina ovat Italia, Saksa ja Latvia. Kaiketi myös Ranska pääsee MM-kisoihin. Suomi on sijalla 15. Ranska varmistaa tyttöjen kullan jo ennen viimeistä matsia. Puola saa hopeaa ja Italia pronssia
 .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti