tiistai 21. heinäkuuta 2015

Maanantain ja tiistain pelit

Maanantaina pelit jatkuivat täydellä kolmen ottelun päivällä. U26 aloitti BBO-raamassa Englantia vastaan. Raamaottelut eivät ole sujuneet viimeisen päälle, eikä tämä ollut poikkeus. Ottelusta on selostus tiistain bulletiinissa. Kirjoittaja kehuu siellä, kuinka Oskari Koivin(!) oikeaoppisesti passasi partnerin sangiavaukseen kahdeksan pisteen umpitasaisella kädellä - ja sitten otti sitoumukseen ylitikin! Toisessa pöydässä lepääjä oli ilmeisesti saanut seitsemän tikkiä. Ottelun impit olivat 63 - 17 mikä tarkoitti meille vain 1,77 ottelupistettä. U21 pelasi Puolaa vastaan eikä ihan saanut koneistoa käyntiin. Lopputulos oli 69 - 34 eli 3,07 ottelupistettä Suomelle.

Toisessa ottelussa U26 pelasi Italiaa vastaan. Peli sujui varsin hyvin jakoon 15 saakka, mutta siinä Italia tarjosi ilman kahta ässää 6NT, joka meni kotiin. Seuraavaksi 6H meni pietiin Suomen pelaamana ja kotiin Italian pelaamana. Kahdessa jaossa meni 30 imppiä, joten jouduimme tyytymään 50 - 42 tappioon ja 7,93 ottelupisteeseen. U21 sai vastaansa Skotlannin. Piheinä tunnetut skotit olivat anteliaalla päällä ja voitimme impein 22 - 88, mikä tuotti 19,93 ottelupistettä.

Maanantain päätteeksi vanhemmat junnut saivat vastaansa Ruotsin. Ottelu sujui pääosin hienosti ja voitimme 28 - 46 eli saimme 14,2 op. Englannin kapteeni Allan Shillitoe onnitteli voittoamme ja oli iloinen, että kohtelimme heitä aamulla hellävaraisemmin kuin Ruotsia nyt ja aiemmin Puolaa. Koululaisten ottelu oli Tanskaa vastaan. Harmillisesti Tero ei nyt ollut yhtään mukana ja loppunumerot olivat paljon pelitasoakin synkemmät. Esimerkiksi nyt olisi kannattanut seitsemän pisteen ristimarmicilla tarjota partnerin sangiavaukseen, koska avaajalla oli maksimit, neljän kortin hertta ja ristissä vain kolme hakkua. Jouduimme tyytymään 3,62 ottelupisteeseen imp-tuloksella 29 - 60.

Tiistai oli yhden ottelun päivä U21- ja U26-sarjoissa. Kids- js Girls-sarjoissa pelattiin kolme ottelua. Vanhemmat junnut joutuivat taas raamaan. Aiemmista raamaotteluista tuloksena oli kaksi pahaa tappiota, joten Saksa-matsi jännitti hieman ennakolta. Ottelu kuitenkin alkoi slammiswingillä - kuusi ruutua kaatui varkauteen, sangislammi ei - ja jatkui täyspeliswingillä, molemmat omaan suuntaan. Lopuista jaoistakin tuli enemmän kuin meni. Tuloksena oli voitto. Näin raamakirous oli murrettu emmekä jääneet harmittelemaan, josko voitto olisi voinut toisilla valinnoilla voinut olla vielä isompi. Pikkujunnujen matsi Latviaa vastaan oli synkkä. Jaossa viisi Aleksi ja Hermanni joutuivat kirjaamaan 530 vastustajan sarakkeeseen. Tästä huolimatta he seuraavassa jaossa saivat 1520 omaan sarakkeeseen. Monesti tällainen riittää kääntämään ottelun, mutta harmillisesti nyt emme montaa imppiä onnistuneet saamaan ja meille jäi vain pisteen murto-osia.

Tätä kirjoittaessa olen köysiradan lipunmyynnin edessä tunturin alapäässä. Tatu ja Väinö lähtivät kapuamaan ylös. Itsekin kapusin jonkin matkaa, mutta totesin mäen liian jyrkäksi ja kenkäni liian liukkaiksi ja palasin alas. Loppuviikosta valittelin säitä, mutta nyt auringonpaisteessa melkein jo tarkenee, joten mikäs tässä on odotellessa ja kirjoitellessa.

Huomenna tytöt pelaavat kolme ottelua ja muut kaksi. U26-joukkuelle tulevat vastaan Itävalta ja Portugali ja U21-joukkueelle Unkari ja Israel. U16-sarjan pelit päättyvät huomenna, joten saamme jännittää saako Erik Hansson mitalin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti