torstai 23. heinäkuuta 2015

Erikille pronssia!U16- eli Kids-sarja oli kärjen osalta todella tasainen. Ennen keskiviikkoa ja kahta viimeistä ottelua tilanne oli: Ranska 129,95, Ruotsi 127,79, Hollanti 125,35, Puola 124,39. Englanti oli 14 pistettä edellisestä. Keskiviikon ekalla kierroksella Ruotsi ja Puola voittivat ottelunsa, mutta Ranska hävisi Israelille. Hollanti sai epävirallisesti mukana olleelta Irlannilta tuomitut 12 ottelupistettänsä. Niinpä ennen viimeistä kierrosta järjestys oli Ruotsi, Puola, Hollanti, Ranska - kaikki noin kahden pisteen välein.  Englantikin oli noussut noin kahdeksan pisteen päähän.

Viimeisessä matsissa Ruotsi ja Puola pelasivat vastakkain ja Ranskalla oli ottelu Tsekkiä vastaan. Hollanti sai vastaansa Israelin ja Englanti Norjan. Englanti sai Norjalta liki 18 ja nousi ihan mitalin kantaan, mutta kiri ei riittänyt kuin sijalle 4. Hollanti hävisi ja putosi viidenneksi. Ranska otti Tsekiltä 14, mikä tarkoitti että Puola - Ruotsi -ottelu ratkaisisi mitalistien järjestyksen.

Ruotsi nousi johtoon jaossa 7, jossa Erik ja Castor tarjosivat ja pelasivat kotiin tiukan slammin ja hankkivat 13 imppiä. Kahta jakoa myöhemmin tuli vielä 3 imppiä lisää. Seuraavista Puola sai yhdet ylitikki-impit ja sitten Ruotsi otti pietejä molemmissa pöydissä ja antoi 6 imppiä ulos. Tässä vaiheessa järjestys oli Ruotsi, Puola, Ranska.

Monet jännäsivät tuloksia raamahuoneessa, jonka taululle tilanteet tulivat hieman julkista nettisivua nopeammin. Toiseksi viimeisen jaon tuloksen ilmetessä puolalaiskannattajat alkoivat riemuita: ruotsalaiset päätyivät kahdentamaan 4D, joka meni ylitikillä kotiin - 10 imppiä ja johtopaikka Puolalle. Viimeisessä jaossa Puolan pelaaja onnistui yhden sangin sitoumuksessa paremmin ja Puola sai vielä 5 imppiä lisää. Puola - Ruotsi ottelun lopputulos oli 13.28 - 6.72 VP (42 - 30 IMP) ja tulostaulukko kaikkien matsien päätyttyä tällainen:

1POLAND153.05
2FRANCE148.92
3SWEDEN148.48
4ENGLAND144.41
5NETHERLANDS142.75


Äärimmäisen tiukan kisan oli voittanut Puola, Ranska ottanut hopeaa ja Ruotsi pronssia, Englanti ja Hollanti aivan kannoilla. Puolaa lukuun ottamatta monille jäi jossiteltavaa ja varmasti kahden viimeisen jaon ohella kisaan mukaan laskettuihin 160 jakoon mahtui muitakin, joissa mitalin väri haalistui tai sijoitus lipui kolmen ulkopuolelle.

Onnea Erikille ja koko Ruotsin U16-joukkueelle EM-pronssista! Mycket bra kämpat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti